آبله مرغان, بیماری ها

بیماری آبله مرغان | آبله مرغان چیست و چگونه در فرد ظاهر میگردد؟

این پست چقدر براتون مفید بود؟

آبله مرغان یک بیماری ویروسی است که به طور معمول در دوران کودکی، انسان به آن مبتلا می شود و اگر کسی در دوران بزرگسالی بیماری آبله مرغان را بگیرد عوارض بیشتر و خطرناک تری گریبانگیرش خواهد شد.

آبله مرغان عفونت ناشی از ویروس واریسلا زوستر است. تاول های کوچک و پر از مایعات باعث ایجاد بثورات خارش دار می شود. آبله مرغان برای افرادی که به این بیماری مبتلا نبوده و یا واکسینه نشده اند بسیار مسری است. امروزه واکسنی در دسترس است که از کودکان را در برابر آبله مرغان محافظت می کند.

واکسن آبله مرغان یک روش ایمن و موثر برای جلوگیری از آبله مرغان و عوارض احتمالی آن است.

علائم بیماری آبله مرغان

بثورات تاول خارش دار ناشی از عفونت آبله مرغان ۱۰ تا ۲۱ روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر می شود و معمولاً حدود ۵ تا ۱۰ روز طول می کشد. سایر علائم و نشانه ها که ممکن است یک تا ۲ روز قبل از بثورات ظاهر شود، شامل موارد زیر است:

  • تب
  • از دست دادن اشتها
  • سردرد
  • خستگی و احساس عمومی ناخوشی (ضعف)

هنگامی که بثورات آبله مرغان ظاهر شود، سه مرحله را طی می کند:

 مرحله اول: برجستگی های صورتی یا قرمز برجسته (پاپول ها) که طی چند روز بروز می کنند.

مرحله دوم: تاول های کوچک پر از مایع (وزیکول)، تقریباً در یک روز تشکیل می شوند و سپس می ترکد و نشت می کنند.

مرحله سوم: پوسته و دلمه، تاول های شکسته را می پوشاند و بهبود آن چندین روز دیگر طول می کشد.

برجستگی های جدید برای چندین روز همچنان ظاهر می شوند، بنابراین ممکن است هر ۳ مرحله بثورات را داشته باشید. قبل از بروز بثورات می توانید ویروس را به افراد دیگر منتقل کنید و ویروس تا زمانی که تمام تاول های ترکیده خشک نشود، مسری است.

این بیماری به طور کلی در کودکان سالم خفیف است. در موارد شدید، بثورات می تواند: کل بدن را بپوشاند و ضایعاتی در: گلو، چشم ها، غشاهای مخاطی مجرای ادرار، مقعد و واژن ایجاد می شود.

درمان آبله مرغان

اگر فکر می کنید ممکن است شما یا فرزندتان آبله مرغان داشته باشید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. او معمولاً می تواند با بررسی بثورات و در نظر گرفتن علائم دیگر، آبله مرغان را تشخیص دهد. پزشک همچنین می تواند در صورت لزوم داروهایی را برای کاهش شدت آبله مرغان و درمان عوارض تجویز کند. برای جلوگیری از آلوده شدن دیگران در اتاق انتظار، برای تعیین وقت قبلی تماس بگیرید و ذکر کنید که فکر می کنید ممکن است شما یا فرزندتان آبله مرغان داشته باشید.

در صورت وجود بیماری آبله مرغان باید به این موارد توجه نمود.

بثورات بسیار قرمز، گرم یا حساس می شوند. این می تواند نشان دهنده عفونت ثانویه باکتریایی پوست باشد.

این بثورات با سرگیجه، ضربان قلب سریع، تنگی نفس، لرزش، از دست دادن هماهنگی عضلات، وخیم تر شدن سرفه، استفراغ، سفتی گردن یا تب بالاتر از ۱۰۲ درجه فارنهایت (۳۸٫۹ درجه سانتیگراد) همراه است.

عفونت آبله مرغان توسط ویروس واریسلا زوستر ایجاد می شود. این می تواند از طریق تماس مستقیم با بثورات گسترش یابد. همچنین هنگامی که فرد مبتلا به آبله مرغان است، سرفه یا عطسه می کند این عمل وجود دارد که از این طریق به افراد دیگر انتقال یابد. پس بهتر است در منزل ماند و در برابر سایر اعضای خانواده نکات لازم را برای انتقال ندادن بیماری توجه نمود.

خطر ابتلا به ویروس واریسلا زوستر که باعث آبله مرغان می شود، در صورتی که قبلاً آبله مرغان نداشته باشید یا واکسن آبله مرغان نزده باشید، بیشتر است. واکسیناسیون برای افرادی که در مراکز مراقبت از کودکان یا مدرسه کار می کنند بسیار مهم است.

اکثر افرادی که آبله مرغان داشته اند یا واکسینه شده اند بر ضد آبله مرغان در برابر آبله مرغان ایمن هستند. چند نفر می توانند بیش از یک بار به آبله مرغان مبتلا شوند، اما این موارد نادر است. اگر واکسینه شده اید و دچار آبله مرغان شده اید، علائم معمولاً خفیف تر، تاول های کمتر و تب خفیف یا بدون تب دارند.

عوارض

آبله مرغان به طور معمول یک بیماری خفیف است. اما می تواند همچون سایر بیماری های خطرناک جدی باشد و منجر به عوارضیشود. عوارضی از جمله:

 

  • عفونت های باکتریایی: پوست، بافت های نرم، استخوان ها، مفاصل یا جریان خون (سپسیس)
  • کمبود آب بدن
  • ذات الریه
  • التهاب مغز (انسفالیت)
  • سندرم شوک سمی
  • سندرم ری در کودکان و نوجوانانی که هنگام آبله مرغان آسپرین مصرف می کنند.
  • مرگ

چه افرادی در معرض خطر هستند؟

افرادی که بیشتر در معرض خطر عوارض آبله مرغان هستند عبارتند از:

 

  1. نوزادان و نوزادانی که مادران آنها هرگز آبله مرغان نداشته یا واکسن نزداه اند
  2. نوجوانان و بزرگسالان
  3. زنان بارداری که آبله مرغان نداشته اند
  4. افرادی که سیگار می کشند.
  5. افرادی که سیستم ایمنی بدن آنها با دارو مانند شیمی درمانی یا بیماری مانند سرطان یا HIV ضعیف می شود
  6. افرادی که داروهای استروئیدی را برای بیماری یا بیماری دیگری مانند آسم مصرف می کنند.

بیماری آبله مرغان | آبله مرغان چیست و چگونه در فرد ظاهر میگردد؟

آبله مرغان و بارداری

وزن کم هنگام تولد و ناهنجاری های اندام بیشتر در بین نوزادانی دیده می شود که مادرانشان در اوایل بارداری خود به آبله مرغان دچار شداند متولد می شوند. هنگامی که یک مادر در هفته قبل از تولد یا در طی ۲ روز پس از زایمان به آبله مرغان گرفتار می شود، خطر ابتلا به عفونت جدی و تهدید کننده زندگی در کودک او بیشتر است.

اگر باردار هستید و از آبله مرغان در امان نیستید، در مورد خطرات پیش روی شما و فرزند متولد نشده با پزشک خود صحبت کنید.

آبله مرغان و زونا

اگر آبله مرغان داشته باشید، در معرض خطر ابتلا به عارضه ایی به نام زونا هستید. زونا سرب ویروس واریسلا زوستر پس از بهبود عفونت پوستی در سلول های عصبی شما باقی می ماند. سالها بعد، ویروس می تواند دوباره به صورت زونا فعال شود و دوباره ظاهر گردد. این ویروس به احتمال زیاد در بزرگسالان مسن و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند دوباره ظاهر می شود.

واکسن زونا (Shingrix) برای بزرگسالانی که آبله مرغان داشته اند توصیه می شود.

جلوگیری با واکسن آبله مرغان

واکسن آبله مرغان (واریسلا) بهترین راه پیشگیری از آبله مرغان است. کارشناسان CDC تخمین می زنند که این واکسن برای تقریباً ۹۸٪ افرادی مناسب است.

این واکسن را می توان با واکسن: سرخک، اوریون و سرخچه ترکیب کرد، اما برای برخی از کودکان در سنین ۱۲ تا ۲۳ ماهگی، این ترکیب ممکن است خطر تب و تشنج از واکسن را افزایش دهد. بهتر است نکات مثبت و منفی ترکیب واکسن ها را با پزشک کودک خود در میان بگذارید.

کودکان ۷ تا ۱۲ ساله که واکسینه نشده اند باید ۲ دوز واکسن واریسلا را دریافت کنند که حداقل باید ۳ ماه از یکدیگر فاصله داشته باشد. کودکان ۱۳ سال به بالا که واکسینه نشده اند نیز باید ۲ دوز واکسن، حداقل با فاصله ۴ هفته ایی دریافت کنند.

بزرگسالان واکسینه نشده که هرگز آبله مرغان نگرفته اند و در معرض خطر قرار دارند. این شامل کارکنان مراقبت های بهداشتی، معلمان، کارمندان مراقبت از کودکان، مسافران بین المللی، پرسنل نظامی، بزرگسالانی است که با کودکان خردسال زندگی می کنند و همه زنان در سن باروری.

بزرگسالانی که هرگز آبله مرغان نداشته اند یا واکسینه نشده اند، معمولاً ۲ دوز واکسن را با فاصله ۴ تا ۸ هفته دریافت می کنند. اگر به خاطر ندارید آبله مرغان داشته اید یا واکسن زده اید، آزمایش خون می تواند مصونیت شما را تعیین کند.

آیا واکسن آنفولانزا ایمن و موثر است؟

والدین معمولاً در مورد بی خطر بودن واکسن ها تعجب می کنند. از زمان در دسترس بودن واکسن آبله مرغان، مطالعات به طور مداوم آن را بی خطر و موثر دانسته اند. عوارض جانبی به طور کلی خفیف بوده و شامل: قرمزی، درد، تورم و به ندرت برجستگی های کوچک در محل اصابت می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *