آرایشی و زیبایی, مراقبت و سلامتی, میوه ها

خواص درمانی و زیبایی میوه خربزه برای بدن

خواص خربزه
این پست چقدر براتون مفید بود؟

خربزه به همراه هندوانه یک میوه برای زمانهای رفع تشنگی در فصل تابستان می باشد و به درمان گرمازدگی افراد کمک بسزایی می نماید. در این مقاله به سراغ خواص خربزه رفته ایم و می خواهیم ببینیم که به غیر از اینکه به رفع تشنگی کمک می کند چه خواص درمانی و دارویی دیگری را نیز به همراه دارد. پس با عطاری آنلاین همراه شوید تا خواص خربزه را بشناسیم.

خربزه، میوه ایی با نام علمی  Cucumis melo و از خانواده Cucurbitaceae می باشد. پیدایش این گیاه تا کنون مشخص نشده اما فرض بر این است که از آسیا نشأت گرفته است. در حال حاضر آسیا بزرگترین کشور تولید کننده خربزه در جهان می باشد.

خربزه یک گیاه استوار نبوده و به صورت خزنده همچون کدو تنبل بر روی زمین پخش می گردد و از طریق بذر خربزه قابل تکثیر می باشد.

اروپا بعد از آسیا دومین تولید کننده بزرگ خربزه در سراسر جهان است. ایتالیا به همراه اسپانیا و فرانسه یکی از اصلی ترین کشورهای اروپایی در تولید این میوه خوشمزه هستند. از بذر آن محصولی به نام روغن خربزه تهیه می گردد که تمام خواص دارویی و درمانی خربزه را دارا می باشد و می توان از طریق سایت دکتر اویل اقدام به خریداری روغن خربزه اصل نمود.

خواص خربزه

خواص خربزه برای سلامت بدن

آنتی اکسیدان ها

وجود ویتامین A، ویتامین C و سایر ترکیبات آنتی اکسیدان قادر به خنثی کردن فعالیت مضر رادیکال های آزاد است. مطالعات انجام شده تایید می کنند که آنتی اکسیدان ها قادر به مقابله با استرس اکسیداتیو در بدن هستند.

ضد سرطان

خربزه علاوه بر ویتامین ها و مواد معدنی، سرشار از  ترکیبات  دیگر  آنتی اکسیدانی مانند: بتا کاروتن، لوتئین و زئاگزانتین است. این مواد از سلول ها و DNA در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کنند.

مطالعات نشان داده است که خربزه می تواند کمک مهمی در پیشگیری از سرطان روده بزرگ، پستان، پروستات، ریه و لوزالمعده داشته باشد.

سلامت قلب

سلامت قلب

بیماری های قلبی، اغلب به دلیل مقادیر بالای التهاب ایجاد می شوند. بسیاری از مشکلات مانند: کلسترول بالا و فشار خون بالا با التهاب مزمن شروع می شود.

خواص خربزه برای گردش خون

پتاسیم موجود در خربزه اثرات مفیدی بر  گردش خون و فشار خون دارد. ماده دیگری با نام آدنوزین نیز که در خربزه وجود دارد به بهبود گردش خون کمک می نماید.

به نظر می رسد این ترکیب از تشکیل لخته های خون جلوگیری می کند. بنابراین یک عمل پیشگیرانه در برابر سکته مغزی، آنژین سینه و حمله قلبی است

از بینایی محافظت می کند.

به دلیل وجود ویتامین A، مصرف خربزه به سلامت چشم کمک می کند. ویتامین A یک عملکرد پیشگیرانه در برابر دژنراسیون ماکولا، که یک آسیب شناسی معمول در دوران پیری است، دارد.

از طرف دیگر، زاگزانتین یک کاروتنوئید است که توسط شبکیه چشم جذب می شود و از اشعه UV محافظت می کند. مطالعات تأیید می کنند که کاروتنوئیدها به جلوگیری از فرآیندهای مخرب شبکیه که منجر به تخریب ماکولا می شود، کمک می کنند.

خواص خربزه

به کاهش وزن کمک می کند.

خربزه می تواند کمکی ارزشمند برای کاهش وزن داشته باشد. درصد زیاد آب همراه با فیبر غذایی به این معنی است که پس از خوردن خربزه، احساس سیری در فرد ایجاد می شود. این باعث کاهش چشمگیر اشتها می شود.

خربزه و سیستم ایمنی

طبق مطالعات اخیر، کاروتن ها و آنتی اکسیدان های موجود در خربزه برای تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از  عفونت ها مفید هستند. به طور خاص، به نظر می رسد که بتاکاروتن بیشترین  تأثیر مفید را بر روی سیستم ایمنی بدن دارد.

طبق مطالعات انجام شده، در واقع، بتاکاروتن عملکرد سلولهای ایمنی را بهبود می بخشد و در نتیجه اثرات مفید نیز در پیشگیری از سرطان به همراه دارد.

بارداری

به دلیل وجود اسید فولیک که در خربزه وجود دارد. مصرف آن برای زنان باردار بسیار توصیه می شود. چرا که از نقص لوله عصبی کودک در هنگام تولد جلوگیری می کند.

سیستم عصبی

وجود ویتامین B6 در خربزه باعث بهبود عملکرد سیستم عصبی بدن می شود و برای درمان اختلالات خواب مفید می باشد.

خواص خربزه برای پوست خشک

در صورت خشکی پوست می توان با تفاله میوه رسیده ماسک زیبایی تهیه واستفاده نمود. به عبارتی خربزه خاصیت آبرسانی به پوست را داشته و از چین و چروک و خشکی پوست جلوگیری می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *