پوست و مو, زیبایی, طب سنتی, نسخه های گیاهی

درمان پوست مرغی با استفاده از روغن های گیاهی

4.8/5 - (19 امتیاز)

پوست مرغی یا  در اصطلاح علمی کراتوز پیلاریس یکی از بیماری پوستی شایع است که به دلیل عوامل ژنتیکی رخ می دهد. در این بیماری جوش های کوچک و بر آمدگی  های برجسته ای روی پوست ایجاد می شوند و خارشی ندارند. متاسفانه بیماری پوست مرغی جزو بیماری هایی است که هنوز درمان قطعی برای آن وجود ندارد و روش های درمانی مختلف همچون: روغن های طبیعی، گیاهان دارویی و … تنها علائم آن را کاهش می دهند و مانع پیشرفت بیماری می شوند. بیماری پوست مرغی معمولاً تا سن ۳۰ سالگی دوام دارد و پس از آن در اغلب افراد به صورت خودکار از بین می رود.

علائم بیماری پوست مرغی

علائم بیماری پوست مرغی

بیماری پوست مرغی دارای علائم مختلفی است و با توجه به سن و شدت بیماری در افراد مختلف علائم بروز بیماری متفاوت هستند. یکی از نشانه های بارز بیماری پوست مرغی که در اغلب افراد رخ می دهد  ایجاد برجستگی های پوستی شبیه پوست بدون پر مرغ است، به همین دلیل است که در اصطلاح عامیانه به این بیماری پوست مرغی می گویند. برجستگی های ناشی از بیماری پوست مرغی معمولاً روی سینه، ران ها، گونه ها، باسن و گاهی بازو پایین پاها ایجاد می شوند.

در ادامه ی مقاله سایر علائم بیماری پوست مرغی را بررسی خواهیم کرد.

  • خشکی شدید پوست
  • خارش و قرمزی پوست
  • قرمز شدن اطراف برجستگی ها
  • احساس زبری پوست
  • مانند کاغذ سمباده

علت ایجاد بیماری پوست مرغی چیست؟

عارضه پوست مرغی در دسته عارضه های خوش خیم قرار می گیرد و به دلیل تولید کراتین در منافذ پوست ایجاد می شود، این کراتین منافذ پوستی را مسدود می کند و مانع باز شدن فولیکول ها می شود. علت دقیق ایجاد این عارضه پوستی هنوز مشخص نیست اما اغلب افراد ژنتیک را عامل بروز عارضه پوست مرغی می دانند، به همین دلیلاین بیماری اصلا مسری نیست و افرادی که مبتلا به این بیماری هستند نیاز به هیچ گونه مراقبت خاصی در ارتباط با افراد ندارند.

علاوه بر ژنتیک برخی از عوامل داخلی و خارجی احتمال بروز این بیماری را افزایش می دهند این عوامل عبارت‌اند از:

خشکی پوست، اگزما، ایکتیوز یا ماهیاک، تب یونجه، ملانوما، چاقی و بارداری، تغییرات هورمونی دوران بلوغ

عارضه پوست مرغی اغلب در کودکان و نوجوانان ایجاد می شود و کم‌کم پس از ورود به دهه‌ی بیست زندگی کاهش پیدا می کند و در دهه‌ی سی کاملاً از بین می رود.

درمان بیماری پوست مرغی

درمان بیماری پوست مرغی به کمک روغن های گیاهی

روغن نارگیل

روغن نارگیل به دلیل چربی بالایی که دارد پوست را کاملاً نرم و لطف می کند علاوه بر این به دلیل آنتی اکسیدان و مواد  مغذی که دارد خاصیت ضد باکتریایی دارد و هرگونه التهاب و تورم پوست را کاهش می دهد. برای درمان و کاهش التهاب ناشی از عارضه پوست مرغی باید هرروز ۲ قاشق غذاخوری روغن نارگیل را با ۱ قاشق غذاخوری شکر قهوه ای مخلوط کنید سپس مخلوط را روی مناطقی که ملتهب و قرمز هستند قرار دهید و در حدود ۳ تا ۴ دقیقه ماساژ دهید تا مواد کاملاً جذب پوست شوند.

روغن لیمو و روغن اسطوخودوس

روغن لیمو یکی از روغن هایی که است که دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان های فراوان داری خاصیت ضد قارچی است و استفاده از آن خطر ابتلا به هر گونه بیماری قارچی را کاهش می دهد. روغن اسطوخودوس نیز به دلیل آنتی اکسیدان و مواد مغذی که دارد  دارای خواص ضدباکتری است و  هر گونه تحریک پوستی را کاهش می دهد.

برای کاهش التهاب و تورم ناشی از بیماری پوست مرغی باید ابتدا ۲ تا سه قطره روغن لیمو و روغن اسطوخودوس را با دو قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط کنید سپس محلول حاصل را روی نواحی که دچار قرمزی و خشکی شده اند ماساژ دهید.

روغن درخت چای

روغن درخت چای

یکی دیگر از روغن های پر کاربرد و مفید برای از بین بردن عوارض بیماری پوست مرغی، روغن درخت چای است. روغن درخت چای حاوی مواد آنتی باکتریال است و از رشد باکتری در سطح پوست جلوگیری می کند. با استفاده از روغن درخت چای شما می توانید به راحتی جلوی بروز عفونت ناشی از بیماری پوست مرغی در سطح پوست را بگیرید.

برای استفاده از روغن درخت چای به جهت کاهش و بهبود عوارض بیماری پوست مرغی کاهی است تنها ۲ قطره روغن درخت چای را با حدود ۱۰ قطره روغن نارگیل خوب مخلوط کنید تا روغن یکدستی ایجاد شود، سپس محلول را روی قسمت های مورد نظر ماساژ دهید. می توانید از این ترکیب دو بار در روز استفاده کنید، در حین فرایند مخلوط شدن دو روغن کاملا گرم می شوند و نیازی نیست روغن ها را بین دستتان گرم کنید.

نتیجه گیری

بیماری پوست مرغی، بیماری وحشتناکی نیست و در اغلب افراد با افزایش سن به مرور زمان از بین می رود. متاسفانه هیچ درمان کاملی برای از بین بردن این بیماری وجود ندارد و تمامی دارو ها و کرم های شیمیاییی تنها عوارض ناشی از آن را کاهش می دهند. چه بهتر که به جای استفاده از مواد شیمیایی از مواد گیاهی استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *